Pressmeddelande Relish AB, Stockholm 2013-10-06

Relishs fyra karaktärer guidar dig rätt i krogdjungeln

Hur hittar man bra restauranger?

Betyg, kommentarer och rekommendationer finns överallt – men vad betyder de egentligen? Och enligt vem? Jag kanske älskar en restaurang av precis samma anledningar som någon annan avskyr den, säger Caroline Fjellner, en av de två grundarna bakom Relish.

Restaurangguiden Relish bygger på en enkel princip: Att de bästa tipsen får du från någon som liknar just dig. Det är en social och levande plattform som hjälper dig att hitta denna någon. Antingen bland dina egna vänner eller hos en av Relish fyra karaktärer.

För det bästa sättet att hitta bra restauranger är trots allt att fråga någon som uppskattar ungefär samma saker som en själv, säger Caroline.

Kort om Relishs fyra karaktärer:


 • Context Connoisseur hittar du troligen på en restaurang med ett utpräglad och omskrivet koncept. "Det är med krogar som med människor, och jag dras till folk med tydlig och färgstark karaktär."
 • Easygoing Eater går helst till en opretentiös restaurang där umgänget står i centrum. "En middag handlar mest om gemenskap och härlig stämning, svårare än så är det inte.”
 • Focused Foodie väljer oftast en finkrog där allt inga kompromisser görs kring det som monteras på tallriken. "Riktigt bra restauranger vet att även idén och hantverket bakom en rätt är en viktig del i matupplevelsen."
 • Traditional Taster sitter antagligen och äter på någon av klassikerna i stan med husmanskost på menyn. "Det är ingen slump att klassiska grepp med bra råvaror vinner i längden. Tradition betyder kvalitet."

 • När man laddar ner och registrerar ett konto hos Relish får man tillgång till:


 • Ny kartläggning av stadens krogar: Istället för att enbart dela upp stadens krogar utifrån prisklass, område eller kök kan du i Relish se hur den typiska gästen ser ut. Det är beskrivet genom fyra karaktärer och vilka restauranger de helst går till.
 • Skräddarsydda rekommendationer: Genom att du berättar vad du tycker är viktigt när du går ut och äter kan Relish göra en bedömning av vilka restauranger du troligen kommer att uppskatta mest.
 • Inspiration från vänner: Relish är en social guide där du kan inspireras av vänners favoriter och vilka restauranger de vill besöka härnäst. Du väljer själv hur mycket du vill dela med dig.
 • Handplockade restauranger: Relish har valt ut och satt ihop en brokig lista med restauranger i Stockholm och Göteborg. All information är kvalitetssäkrad av Relish och de personliga recensionerna baseras på Relish egna restaurangbesök.
 • Nyheter och tips: Relish uppdateras löpande med utvalda spaningar i Stockholms krogliv - stort som smått.

 • Sammanfattningsvis kan Relish beskrivas som social guide där rekommendationerna utgår ifrån människors skilda preferenser, och därmed skilda favoriter på restaurangscenen, säger Peder Nordvaller, den andra av de två grundarna. Peder berättar även att guiden i dagsläget finns för Stockholm och att de gjort ett första skott för Göteborg.

  Ladda ner Relish-appen till iPhone via App Store om du vill du veta vilka krogar de olika karaktärerna helst går till eller om du vill veta vem du liknar mest.


  Ytterligare information


  Relish AB startades 2013 av Peder Nordvaller och Caroline Fjellner. Det är i grunden ett ideellt projekt, där drivkraften primärt varit deras intresse för mat, restaurangliv och entreprenörsanda. Caroline är till vardags varumärkeskonsult medan Peder arbetar som IT-konsult. Vi är i grunden lika förtjusta i att bolla nya idéer och bygga saker, men har ganska skilda specialistområden i övrigt, så vi kompletterar varandra väl, säger Peder.

  För mer information:
  peder@therelishguide.com
  caroline@therelishguide.com

  Bifogade bilder


  Bilder från appen samt logotyp finns i högupplöst form nedan och får fritt användas i samband med redaktionell text.  Fler pressbilder(3,22 mb)  Tillbaka